Tuesday, February 3, 2015

istanbul aku datang

i used to watch this movie with those "awwh sweetnya" feelings. on tv tetiba ada scene Azad ( which is Tomok ) tengah beg for D's ( Lisa Surihani ) forgiveness. He cheated with this one girl from Istanbul and kantoi busuk ah dengan D. i was as mad as a box of frogs because of Azad's words. As if those words are implying on me. But then i like Beto who is the hero of this movie. tapi nama dia cam leh gelak sikit ah . Harris . ada tak cam teringat sesapa? ada en en en en . hmm buduh. 

"orang bodoh mana ada bergantung dengan diri sendiri. walaupun kena tipu, awak masih takda mintak orang lain bantu awak ..."
"tapi hakikatnya , saya tetap kena tipu dengan orang yang saya paling percaya pulak tu"
"tapi siapa yang tak pernah kena tipu .... cuma kita senang percaya dengan kejujuran orang . lagi lagi dengan orang yang kita sayang."

" ... awak buat apa?"
" sebenarnya memang pernah jadi dekat saya. "
..............
"siapa yang boleh jamin yang diri dia selamat?"
"jadi awak buat apa?"
"saya maafkan dia. "
"kenapa?"
"bila dua hidup dah sebati, tak semudah tu untuk dileraikan ............ "
"lelaki macamtu lupakan jelah awak, awak terlalu baik untuk dia."

pastu ada scene si Azad ni jumpa D . kat kerusi (menyampah betul . lol)

"i tau you marah"
"i tak marah, i sedih."

why do guys always mistaken girls/women to goes mad when things happen? instead of anger, its just sad. when you give your 100% of trust to someone and all they did was breaking it apart. to find someone and be comfortable with them is sooooooo hard. you know what makes my friends be angry with someone who hurt me? because i tend to stay and wait. i tend to stay and wouldnt move on till it hurt. but what else can i do? Im not that type of girl yang macam ada boyfriends made up kat basement. lepas breakup cari lain. you know life wont work perfectly that way. and some kind of macam kena slap kejap bila Azad cakap 

"kalau i boleh pusingkan masa, kalau i boleh buat balik semua ni , kalau i tau waktu tu macamana rasa kehilangan you , i ........." 

damn son, you are so sick that i almost cursed infront of ibu babah . THE TYPE OF WORDS USED ARE DAMN TOO CLOSE. hahahahahaha, gila pak dia. so aku dengan menyampahnya cakap macamni kat babah 

"cuba tukar cerita mat saleh ke korea ke. menyampahnya tengok cerita melayu. drama habis. kecoh"

pastu babah tukar. kekeke. membuak je en dalam hati padahal. aiyooooooo. pastu dok baca buku "Do it" new book bought at I am Lejen tu. so cam zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. sawit cam nokharom. 


No comments:

Post a Comment